Kíváncsi Túrázó

A titkos hely

2019. október 13. - Indulj el egy úton

Van egy titkos helyed? Nekem több is van. Akkor megyek oda, ha egyedül akarok lenni, ha ki akarom üríteni az agyamból azt a sok mindent, ami a mindennapok során egyre csak halmozódott benne. A titkos helyen aztán lehet a gondolatok, érzések között őszi nagytakarítást tartani. Ilyen helyen észre lehet venni, hogy mi a fontos és mi az, ami selejtezhető. 

Megmutatom az egyik ilyen kedves helyemet. Azt nem árulom el, hogy pontosan merre található, hiszen akkor már nem lenne titkos. Annyit azért megsúgok, hogy ez a gyönyörű völgy Nógrád megyében van, de mindenki rálelhet a saját titkos helyére. Fontos, hogy ezen a helyen ne legyen zaj, ne a tömegturizmus által kedvelt népszerű és felkapott attrakciók valamelyikénél legyen. Erre a néhány órára nem akarok embereket, autókat látni, hallani, még a telefont is lehalkítom az ilyen túráim alkalmával. 

Ma szerencsém volt az időjárással, melegen sütött az őszi nap és a napfényben lassan libbentek le a fák elszáradt levelei, hogy visszakerüljenek a természet örök körforgásába. Nem hallatszott más, csak a lépteim zaja a száraz faleveleken, valamint az utam mellett végig csordogáló patak hangja. Meg persze a szajkók rikácsoltak időnként, riasztva, jelezve az erdő vadjainak, hogy ember jár az erdőben. Nem is értem, hogyan lehet ilyen szép madárnak ennyire rikácsoló hangja! img_9079.JPGA patak, melynek hol erősebben, hol halkabban hallatszott a csörgedezése.img_9073.JPGŐszi hangulat az erdőben.img_9140.JPGLevélszőnyeg - itt csak zajosan lehet járni.img_9085.JPGA fák ágai között több helyen is átszűrődött a napfény, megvilágította a patak vizét.img_9089.JPGFejre állt világ - tükröződésimg_9090.JPGA patak kanyarogva halad az Ipoly folyó felé.img_9114_1.JPGEz egy nagyon szép völgy, teljes a csend.img_9113.JPGMár színesednek a fák lombjai.img_9111.JPGEgy ideig figyelt az erdő szélén, aztán befutott a fák közé.img_9129_1.JPGSzajkó - egy igazi őrszem. Szerintem a többi állat megbízta őt, hogy jelezzen, ha embert lát az erdőben. Hangosan rikácsolva röppen fel azonnal, amint észrevesz.img_9130.JPGCsillogó vízfelszínimg_9181.JPGGumós tuskógomba

A patak melletti korhadó fák közelében több gombát is találtam.img_9199_1.JPGIgazán szép rózsáslemezű kígyógombaimg_9100.JPGA gombák birtokba veszik a kidőlt fákat.img_9165_1.JPGMezei varfű

A meleg, enyhe őszben még virágzó növényeket is találtam.img_9138_2.JPGA bakszakáll éppen látogatót fogad.img_9169.JPGRéti imola - behálózvaimg_9226.JPGMég a macskafarkú veronika is virágzik.img_9208.JPGSzúrós kvartettimg_9066.JPGFagyal  az út menténimg_9221.JPGA csertölgy termése img_9212.JPGAz ősz egyik legszebb dekorációja, a csipkebogyóimg_9243.JPGFeltűnő jelenség a vörös tölgy, messziről láthatóak a lángoló színű levelei.
img_9067.JPGHegyek, erdők által határolt zöld rét, szélén a patakkal - ez az én "titkos" völgyem.

Kívánom, hogy mindenkinek legyen egy titkos helye, ahová bármikor el tud menni kikapcsolódni, gondolkodni, vagy csak önfeledten sétálni egyet! Megéri keresni, biztosan meg lehet találni!

A bejegyzés trackback címe:

https://kivancsiturazo.blog.hu/api/trackback/id/tr5115219762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.