Kíváncsi Túrázó

Vaduljunk!

2019. augusztus 17. - Indulj el egy úton

 Szeretek kimenni a rétre, különösen reggel jó ott járni egyet. Csend van, a vadak a természet rendje szerint teszik a dolgukat, élik az életüket, nem harácsolnak, nem csapják be egymást, nincsenek hazugságok, álhírek és még pártokat sem alapítottak a gólyák a fecskék ellenében.

"Jobb, amit a természet visz végbe, mint ami mesterségesen készül." - mondta Cicero és milyen igaza volt!

"A természet erkölcs nélküli és nem erkölcstelen! Mérhetetlen hosszú ideje létezett, még mielőtt ideérkeztünk. Nem tudta, hogy jövünk és fütyül ránk." Stephen Jay Gould paleontológus

Ma a hatalmas köd miatt különösen szép, sejtelmes arcát mutatta a táj. A fű még vizes volt, a hőmérő is csak 9 fokot mutatott. Elmesélem a vadállatok és a vadvirágok közötti reggeli élményeimet.

Legelőször egy őz csodálkozott rám,...img_4880.JPG

...majd később 2 őzgidát is felfedeztem a magas fűben:img_4896.JPGMeg is érkezett hozzájuk a mamájuk, aki azonnal észrevett és a kis csapat gyorsan befutott az erdőbe. Esélyem sem volt több fotót készíteni róluk.

1 perc múlva azonban vigasztalódtam, mert egy gyönyörű szürke gémet pillantottam meg a "vadászlesen". img_4933.JPG

Reggeli zsákmányra vadászva pásztázta a terepet:img_4927.JPG"...Harsány fürtökben lóg a fény s a táj
sok ág-bogán ökörnyál lengedez,
ragyogva lép az erdő szerteszét,
lépte vidám és egyszerre lenge lesz,

nedves fején a nappal táncba kezd
s a réten nem jöhet most senki át...
ezüst halakat virágzik a tó
és az éleshangu reggel így kiált:

halihó ha-hó ha-hó halihó!"  Radnóti Miklós: Hajnalimg_4917.JPGReggeli köd a réten

Egy ilyen fás, bokros területen nagyon sokféle madár talál élőhelyet, ma is találkoztam néhánnyal.img_4083.JPGA gólyának ez itt terített asztal.img_4357.JPGCigánycsuk - mint egy balettáncos, olyan elegánsan kapaszkodott a lábaival.

img_3989_1.JPGA rét legszebb színű madara a gyurgyalag.reggelizik_a_facancsalad.JPGFácánéknál a család közösen reggelizik.img_5004.JPGRéti füzény gyöngyharmatos sminkbenimg_4503.JPGEgynyári seprence, szintén a harmatos divatot követi.img_4106_1.JPGRéti iszalag a felkelő nap fényében - 10 nappal korábban fotóztamimg_5009.JPGMára ugyanaz a bokor már "beérett", felnőttkorba lépett.egen_uszo_reti_iszalag.JPGÉgen úszó réti iszalagimg_4344_2.JPGSávos szitakötők élvezik a felkelő nap melegétimg_4375.JPGMezei zsálya és fehér mécsvirágimg_5063.JPGMolyűző ökörfarkkóró - mintha egy mini bohóc telepedett volna be a virág közepébe.tarlohere_1.JPGEz a kis bolyhos növény a tarlóhere.csikos_pajzsospoloska.JPGCsíkos pajzsospoloska reggeli sétája.img_4370.JPGKözönséges bakszakáll korántsem "közönséges" virágaimg_4969.JPGTollasmoly lepke a gyöngyharmatos fűszálsztrádánimg_5029.JPGPókháló, reggeli díszben a mezei katángongyikhagyma_1.JPGGyíkhagyma, olyan, mint egy mini tulipáncsokorimg_4976.JPGFestő zsoltina csodás virágzata

"Hajnali köd, reggeli szél,
Lassan az ég gazdát cserél,
Felkel a nap, zavar a fény.
Maradok itt, de ki vagyok én?" /Részlet az Esti Kornél együttesnek, a  Ki vagyok én? című dalából/

Egy kora reggeli sétán sokat lehet gondolkodni, többek között azon is, hogy "Ki vagyok én?"

Mindenkinek élménydús sétákat, merengéseket kívánok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kivancsiturazo.blog.hu/api/trackback/id/tr5614999450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kíváncsi Túrázó 2019.08.20. 07:14:55

Nagyon szépen köszönöm! Örülök, hogy tetszett! :)