Kíváncsi Túrázó

Gyümölcsös, rumos húsvéti sütemény

2019. április 22. - Indulj el egy úton

img_8036_1.JPG

 Húsvét előtt sok a tennivaló, ezért egy nagyon könnyen elkészíthető süteményt sütöttem.

Keverem-kavarom süteménynek nevezem ezt a típusú édességet, mert egy tálba mindent beleteszek és csak alaposan összekeverem, kavarom az alapanyagokat, aztán mehet is a sütőbe sülni.

Hozzávalók:

- 250 g zabliszt 

- 100 g vaj

- 3 db tojás

- 1 teáskanál szódabikarbóna

- néhány kanál méz, vagy más édességet adó készítmény /sok nem kell, mert az aszalt gyümölcsök is édesek/

- 100g mazsola

- 100g aszalt szilva

- 2-3 evőkanál rum

- 2 dl kefír vagy tejföl

A fenti anyagokat alaposan összekevertem, kivajazott, liszttel enyhén meghintett tepsibe öntöttem és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöttem. Ennyire egyszerű, pikkpakk elkészíthető, finom sütemény lett belőle.

Amikor megsült és már ki is hűlt, akkor húsvéti jellegű - nyuszi, bárány, csibe, tojás - süteménykiszúróval készítettem hangulatos szeleteket belőle.img_7931.JPG

Mindenkinek jó sütést, szép húsvétot kívánok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kivancsiturazo.blog.hu/api/trackback/id/tr4914730877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.