Kíváncsi Túrázó

Datolyás gyümölcskenyér, nem csak karácsonyra

2017. november 16. - Indulj el egy úton

A hideg őszi napok beköszöntével, valami tartalmas, finom süteményre vágytam. 

Karácsony környékén gyakran szoktam gyümölcskenyeret sütni, de most arra gondoltam, hogy miért is kellene ezzel megvárni a karácsonyt? :)

A datolyát nagyon kedvelem, az egyéb otthoni hozzávalókból elképzeltem egy tepsiben süthető, fűszeres  gyümölcskenyeret. Kevertem-kavartam, megsütöttem és a végeredménnyel nagyon meg voltam elégedve.

Általában azokat a süteményeket szeretem, amelyek gyorsan elkészíthetőek és még a túrázásra is elvihetőek. Nos, ez is ilyen. Egyetlen hátránya, hogy gyorsan el tud fogyni.... :)

Hozzávalók:

- 6 db nagyméretű datolya, apróra darabolva

- 10 dkg aszalt szilva, szintén kicsire darabolva

- 10 dkg darált dió

- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt

- 10 dkg vaj

- 2 db egész tojás

- méz, vagy más édesítő, ízlés szerint

- csipetnyi gyömbér

- csipetnyi reszelt szerecsendió

- csipetnyi só

- 1 teáskanál szódabikarbóna

- 1- 2 dl tej, vagy joghurt

A fenti hozzávalókat összekevertem - tejet annyit tettem hozzá, amennyit a tészta felvett, hogy egy jól keverhető állagú tésztám legyen - és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöttem, egyenletesen szétterítettem, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöttem.

A finom, fűszeres illat el is árulta, hogy mikorra lett készen a süteményem. :)img_2031.JPG

img_2044.JPGMiután megsült, tetszőleges formára darabolható, szeletelhető.

Mindenkinek kellemes sütést, finom, fűszeres illatú süteményt, jó túrázást! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kivancsiturazo.blog.hu/api/trackback/id/tr9613279223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.